20 januari 2018 | Ons tweede verjaardagsfeest

20 januari was toch een speciale dag. Het was een dag vol verrassingen, boeken, gelach én spelletjes. Nog nooit is een leesclub zo lang uitgelopen omdat we gewoonweg de tijd zijn vergeten. Maar ja, hou kan het ook anders. Elke minuut van die dag was onvergetelijk.

Je gelooft het of niet, maar Audrey had deze keer ontzettend veel voorbereiding nodig. Ze ging cupcakes proeven voor de leesclubverjaardag, stelde leesclubvragen op bij een kanjer van een boek én verzon 100 quizvragen voor de Book Memory. (En Audrey zweert je: 100 quizvragen over YA-boeken bedenken was reuze moeilijk…) Maar het was het allemaal waard. De dag was zo geslaagd!

Behold the cakes!

De cupcakes waren oprecht de sterren van de middag. Ze waren prachtig en bovendien zo zo zo lekker! Hemelse Taartjes, een cupcakebakkerij uit Brugge, had je ze gemaakt en ze waren echt hemels. Audrey had ervoor gezorgd dat op elke cupcake een boek stond dat we in ons tweejarig bestaan hadden gelezen. Iedereen at dus met veel liefde zijn favoriete boek van de afgelopen twee jaar op!IMG_9599.JPG

“Wacht, je mag nog niet beginnen!”

Audrey was redelijk verbaasd toen ze dat zinnetje hoorde. (Wie wil er nou niet dat de leesclub begint?) Maar, ze was nog verbaasder wanneer Nana de trap afkwam met een gigantische schoenendoos. Er stond ‘Book Nerd Book Crate’ op. Toen Audrey de doos verbaasd openmaakte, was ze eerlijk gezegd bijna aan het huilen. Bijna iedereen had er superlieve brieven in gestoken, aangevuld met de leukste cadeautjes en boeken. Mensen hadden dingen zelfgemaakt en – snif, snif – Audrey is er nog steeds niet goed van. Het was het mooiste bedankje ooit.IMG_9620.JPG

Weer het voorstelrondje vergeten…

Het is bijna een traditie dat Audrey elke keer als we aan een event beginnen het voorstelrondje vergeet. Gelukkig is er altijd Laure die ons eraan herinnert… Na een leuk voorstelrondje, was het dan uiteindelijk tijd voor de leesclub van Alter Ego. En dit was een speciale Dear Book Nerd Book Club-leesclub, want er waren heel wat tegenstrijdige meningen. Het was dus heel erg spannend toen iedereen zijn rating gaf! Maar Alter Ego kreeg een hele mooie score: 7.3/10!IMG_9609.JPG

Bijna iedereen had al eerder een boek van Marissa Meyer gelezen en daarom was Alter Ego dan ook naar de top gestemd tijdens de poll. Iedereen vond de cover geweldig, al vonden héél veel mensen dat de spellingsfout op de achterflap van de Nederlandse editie echt niet kon. Maar de eerste indruk van het boek zat toch al meteen heel goed!

Alter Ego verloor echt wat puntjes aan zijn chaotische begin. Heel veel mensen hadden moeite met de heldennamen van de personages en hun introductie. Ook was de spanningsopbouw in het boek niet altijd wat het moest zijn. Het boek had een heel sterk begin, maar ging regelrecht de afgrond in voor 2/3 van het boek. Pas toen de laatste hoofdstukken in zicht kwamen, werden er pas heel wat mensen weggeblazen.IMG_9635.JPG

Chiara was echter de grootste fan. Zij had helemaal geen zin gehad om aan het boek te beginnen, maar is door Marissa’s wereld en schrijfstijl helemaal fan geworden. Zij vond het boek dan ook echt een pareltje.IMG_9619.JPG

Ook waren er heel veel complimenten voor de sterke vertaling van Sandra Hessels! We waren het er unaniem over eens dat de vertaalster echt perfect een moeilijk boek heeft weten te vertalen en dat wij Belgen het niet té Nederlands vonden, zoals we vaak tegenkomen in vertalingen. Uiteindelijk gaat 15 van de 16 aanwezigen met veel plezier het vervolg lezen.

Wat een stapels boeken!

Daarna was er ook nog een ruilmomentje. Iedereen had de boeken die ze echt niet meer wilden hebben meegebracht en daar zaten een paar prachtige boeken in! Heel veel mensen zijn met een grotere stapel naar huis gegaan, terwijl anderen héél slim hun boeken hebben geruild en niets anders meehadden. Vanessa Gerrits was alleszins onder de indruk… IMG_9641.JPG

Book Memory for the win!

Audrey heeft een paar uur gespendeerd aan dit spel voor te bereiden. Gewoon omdat ze dacht dat iedereen alle vragen die ze opstelde meteen ging weten. Maar dat was dus niet het geval. Bij iedere vraag die een deelnemer juist had, mochten ze twee kaartjes omdraaien. Als de twee kaartjes hadden met hetzelfde boek erop, dan wonnen ze het boek! En er zaten een paar mooie boeken tussen. Kijk dan naar die gelukkige gezichtjes!

Deze diashow vereist JavaScript.

En toen was het weer gedaan…

De tijd ging ontzettend snel. De leesclub begon om 14u, maar om 18u hadden we gedaan. Vier uur lang hebben we gelachen en dan gaat de tijd inderdaad snel. Bedankt aan iedereen die aanwezig was! Jullie waren zoals altijd geweldig en ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

Foto’s: Nana Verschaeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *