De Valentijn Book Tag

Ja, je hebt het hoogstwaarschijnlijk al gezien in de winkels: chocolade, knuffels, hartjes in alle formaten… Het is weer Valentijn. We zouden allemaal kunnen zuchten om dit commerciële gedoe, maar alles wordt plots leuker als je er een book tag van maakt.

Een stand alone boek waar je van houdtAfbeeldingsresultaat voor moxie jennifer mathieu

Ik heb in januari Moxie van Jennifer Mathieu gelezen en ik vond die echt geweldig. Mathieu behandelt op een goede manier de problemen van tienermeisjes met de nodige portie humor. Ik was onmiddellijk fan en dit boek behoort nu tot een van mijn favorieten!

Een dystopisch boek waar je van houdtAfbeeldingsresultaat voor de hongerspelen

Hier kies ik toch wel voor De Hongerspelen van Suzanne Collins. Dit is een van de eerste boeken die ik in dit genre gelezen heb en die me toch wel het meest is bijgebleven naast Divergent. De serie van De Hongerspelen heb ik in een goede week uitgelezen. Ik had toen een vakantiejob en in iedere pauze was ik aan het lezen. Ik moest gewoon weten hoe die serie zou aflopen. Ook kan ik nog steeds van de films genieten hoewel mijn voorkeur uiteraard uitgaat naar de boeken. Eigenlijk zou ik deze serie eens moeten herlezen …

Een boek waarvan je houdt maar waar niemand over spreektAfbeeldingsresultaat voor the young elites books

Dit is ongetwijfeld The Midnight Star van Marie Lu. Dit is het laatste boek in The Young Elites serie. Na het lezen van het eerste boek was ik helemaal verkocht. Ik heb de serie dan ook vrij vlug uitgelezen en tranen met tuiten gehuild bij het einde van het laatste boek. Helaas ken ik niet echt personen die deze serie goed vonden of gelezen hebben. Dus ik kon met niemand mijn feels delen nadat ik dit boek gelezen had. Erg jammer, maar wel een prachtige serie!

Favoriet boekkoppel

Geen twijfel mogelijk hier: Tessa Gray en William Herondale van The Infernal Devices van Cassandra Clare. Ik heb zo meegeleefd met deze personages dat ik niet anders kan dan hen kiezen. Niemand kan tippen aan die twee!

Een boek waar anderen van houden maar jij nog niet gelezen hebtAfbeeldingsresultaat voor de glazen troon

Ik ben een van de weinigen die De Glazen Troon van Sarah J. Maas nog niet gelezen heeft. Ik ben iemand die graag alle boeken van een serie na elkaar leest, dus ik ben aan het wachten tot het laatste boek uitkomt later dit jaar. Door de vele positieve reacties ben ik wel erg nieuwsgierig naar deze serie, dus normaal lees ik deze serie zeker nog in 2018!

Een boek met rood op de coverAfbeeldingsresultaat voor queen of air and darkness

Omdat ik zo enthousiast ben over deze serie kies ik voor het laatste boek van The Dark Artifices, namelijk Queen of Air and Darkness. De cover is zo prachtig en ik verwacht niets minder dan een fenomenaal einde van Cassandra Clare. Met zo’n cover komt dit helemaal goed! Waarom komt dit boek pas in december uit?! *huilt in een hoekje*

Een boek met roze op de coverAfbeeldingsresultaat

Hier kies ik voor Landline van Rainbow Rowell. Dit boek heb ik in 2017 gelezen en ik heb daar zo van genoten! Door de lage rating op Goodreads heb ik lang getwijfeld om dit boek te lezen, maar ik ben zo blij dat ik het toch gedaan heb! Ik vond het echt een geweldig boek.

Je hebt een doosje met chocolade gekregen: welk fictioneel vriendje heeft die gegeven?

Uiteraard zou dat William Herondale zijn. Sorry Tessa, ik vind je een geweldige meid, maar Will Herondale …

Je bent single op Valentijn. Welk boek zou je lezen?Afbeeldingsresultaat voor de fill in boyfriend

Hmm … als ik in een romantische bui zou zijn, zou ik ongetwijfeld iets van Kasie West lezen. The Fill-In Boyfriend vond ik echt fantastisch, dus misschien zou dat dan een ideaal moment zijn om dat boek te herlezen.

Je bent in een boekenwinkel. Plots wordt je beschoten met een pijl van Cupido. Welke nieuwe release ga je ongetwijfeld goed vinden?

Ik zou hier opnieuw voor Queen of Air and Darkness willen gaan, maar aangezien ik dit boek al gebruikt heb, kies ik voor The Fates Divide van Veronica Roth. Ik heb Carve the Mark met erg veel plezier gelezen en ben erg benieuwd naar het vervolg. Ik heb wel bepaalde verwachtingen van het boek, maar ik heb vertrouwen in Roth dat we ditmaal geen Allegiant-einde zullen krijgen.

Ik nomineer graag iedereen die zin heeft om deze book tag te doen. Laat gerust weten in de comments welke boeken voor jou van toepassing zijn en met welke je al dan niet akkoord gaat.

One Reply to “De Valentijn Book Tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *