We Can Do It!

Vandaag is het internationale vrouwendag en dat moet gevierd worden. Hoewel vrouwen de laatste decennia al meer kansen krijgen dan vroeger, is er nog steeds geen sprake van geslachtsgelijkheid. Het is nog steeds een groot struikelbrok in vele landen en zelfs in België merk ik vaak dat vrouwen en mannen niet op dezelfde manier behandeld worden. Ikzelf ben ook al slachtoffer geweest van discriminatie ten opzichte van het vrouwelijk geslacht tijdens het solliciteren en op het werk. Ik wil er mijn hand voor in het vuur steken dat zeker een van jullie die dit leest er ook al mee in aanraking is gekomen. Om met trots het vrouwelijke ras te vieren, presenteer ik graag enkele must-read boeken waar vrouwen zichzelf eens goed op de voorgrond van alles plaatsen. Zet ze alvast in je to-read lijstje, want deze boeken zijn stuk voor stuk FANTASTISCH!

received_1492871094173544

Moxie – Jennifer Mathieu

Moxie girls fight back! Tijd voor wat feminisme in Moxie van Jennifer Mathieu. In Moxie word je als lezer meegesleurd naar een klein stadje in Texas waar Viv, die het helemaal gehad heeft met mannen die vrouwen behandelen als objecten, anoniem een feministische zine verspreidt op haar middelbare school. En niet iedereen (lees 99% van de mannen) is daar zo blij mee.

We’re all Moxie and we fight back!

Foto en tekst dankzij Chiara

 

The Exact Opposite of Okay/Alles behalve oké – Laura Steven

IMG_20180308_212416_057

De titel van dit boek kon niet beter gekozen zijn. Alles behalve oké omvat alles wat gewoon niet oké is met de hedendaagse cultuur waar we in leven. Het verhaal legt voornamelijk de na

druk op een probleem dat dankzij social media deze dagen steeds populairder wordt, namelijk het verschuiven van de schuld naar het slachtoffer, ook wel gekend als victim blaming, iets waar Izzy sinds haar seksschandaal dagelijks mee geconfronteerd wordt. Ik hoop dat je niet snel misselijk wordt, want tijdens dit boek zit je op een rollercoaster van emoties. Alles is heel luchtig en ludiek in het begin, maar al snel komen de emoties pijn en woede naar boven. Bepaalde individuen denken dat ze als het ware de baas kunnen spelen over een vrouw en dat een vrouw alles zal doen om hun hartje te plezieren. Denk opnieuw, want in dit boek zegt Izzy gewoon lekker NEE!

 

received_1492871024173551

It Only Happens in the Movies – Holly Bourne

Hou je zakdoek maar in de hand, want tranen zijn gegarandeerd tijdens dit verhaal. Audrey heeft het volledig gehad met de liefde dankzij een vechtscheiding van haar ouders. Ze zweert dan ook om nooit nog verliefd te worden. Desondanks kweekt ze toch gevoelens voor een collega, maar weet dat dit geen doorsnee liefdesverhaal zal worden. Ondanks Audrey haar hectisch leven, blijft ze één ding; trouw aan haarzelf.

Foto dankzij Chiara

 

The Hate U Give – Angie Thomas

FB_IMG_1520516082248

The Hate U Give speelt zich af in een arme, zwarte wijk in Amerika waar geweld behoorlijk dagelijkse

kost is. Wanneer Starr Carter een getuige wordt van de moord op haar jeugdvriend, verandert haar leven drastisch. Als getuige van deze zaak, voelt Starr zich verplicht om haar stem te laten horen, iets wat voor haar grote gevolgen heeft. THUG is een verhaal die ons op harde feiten wijst binnen de hedendaagse maatschappij. Racisme en geweld worden hier zeker niet verbloemd. Desondanks het zware thema heeft dit verhaal ook voldoende ruimte voor humor en liefde. The Hate U Give is een boek dat iedereen in zijn kast moet staan hebben.

The Hate U Give gelezen? Woon dan zeker onze boekenclub op 10 maart bij.

Foto dankzij Vanessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *