5 mei 2018 | De derde sleepover in een magisch jasje

DE HARRY POTTER SLEEPOVER, EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT. 

DSC01119 - web
Amandine, Audrey & Isabelle de sluwe Slytherins

Ik heb altijd al eens een Harry Potter feestje willen geven en dankzij Audrey heb ik die droom waar kunnen maken. Voor deze boekenclub mocht ik mij toevoegen aan het organisatieteam en mijn fantasie de vrije loop laten gaan. Samen met enkele andere leden hebben we wekenlang gebrainstormd hoe we de boekenwinkel zouden aankleden en wat we van leuke activiteiten zouden voorzien. De voorbereiding zorgde voor vele leuke momenten en de knutseldagen waren grote pret en dan was het 5 mei eindelijk zover. De eerste gethematiseerde sleepover was een feit.

DSC_0108
Sigrid, de wijze Ravenclaw
DSC_0136
Noa, de loyale Hufflepuff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij het mooie weer verzamelde zich in de achtertuin van de Brugse Boekenhandel al snel een gezellig groepje oud-studenten, die voorheen nog een glas lekkere mede hadden zitten drinken in Hogsmeade, als studenten die net hun laatste lessen voor de dag achter de boeg hadden. Voor we aan de leesclub begonnen, kon iedereen die zich nog niet in een van de Hogwarts huizen bevond zich laten sorteren. Na een uitgebreide vragenlijst in het warme weer, toverde Chiara haar tijdelijk om tot een jonge Minerva om de studentjes officieel in te dopen bij het huis dat het meest passend was voor elk van hen. Al snel waren we een Gryffindor, een Hufflepuff en wel liefst twee Ravenclaws rijker. Deze werden elk met veel enthousiasme door hun mede huisleden ontvangen. Dankzij Laure waren er ook leuke chocolade indelingscakejes. Elke cakeje was gevuld met gekleurde M&M’s in een kleur van de vier huizen. Een hele leuke en lekkere manier om de leesclub officieel van start te laten gaan.

DSC_01272
Florence, de intelligente Ravenclaw
DSC_0121
Luna, de dappere Gryffindor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leesclub was ondanks het warme weer opnieuw geslaagd. Iedereen was super enthousiast tijdens het beantwoorden van de vragen en het hele boek werd grondig (soms zelf iets te diep) geanalyseerd. Audrey had opnieuw enkele leuke vragen voorzien, maar één vraag bleef toch onbeantwoord. Wat zouden we zien in de spiegel van Neregeb? Wie er beschaamd was om op deze vraag te antwoorden of eerder het geluk niet wou tarten bleef onbekend, maar een ding was zeker; de ultieme wens in het leven is bij iedereen geheim gebleven. Omdat ook zo goed als iedereen volledig opgetut was voor deze dag, werd er eenmalig geen score gegeven op het boek, want de andere leesclubboeken zouden hierdoor vast nooit nog een kans krijgen om op nummer één terecht te komen. Ik had speciaal voor deze leesclub de geïllustreerde editie gelezen, dus mijn score is hierdoor van een 8 alvast naar een 10 veranderd. Deze boeken zijn echt de perfecte boekenkastaanvulling voor de ultieme Harry Potter fan.

DSC_0098
Harry Potter, de geïllustreerde editie (Engels)

Na de leesclub trokken we ons terug naar de Common Room (lees: onze gebruikelijke ontmoetingsplaats in de boekenhandel). De gehele benedenverdieping van de winkel was omgetoverd tot een magische plek. Onderaan de trap werden we begroet door vliegende sleutels en langs de muren konden we de onlangs gezochte tovenaars terugvinden. Gelukkig zag ik er een paar jaar geleden nog een tikkeltje anders uit zodat niemand mij bij Azkaban heeft gemeld die avond (sneaky Audrey, echt sneaky). Daarnaast stonden er voldoende decorstukken om de sfeer op te snuiven. Leuke verlichting in de vorm van toverdrankjes, dieren op sterk water, Harry Potter relieken zoals Rowena’s Diadem, Harry Potter themed geurkaarsen en snoepgoed, veel snoepgoed. De boekenwinkel was nog nooit zo leuk in thema opgesmukt. Smekkies In Alle Smaken werden gegeten, gezichten werden vol walging getrokken en iedereen kreeg langzaamaan een sugar rush van al het zoete eten. Speciaal voor deze dag heb ik meer dan honderd cakejes uit eigen hand gebakken speciaal in thema van Harry Potter:
– De Butterbeer Cupcake,
– De Pumkin Pie,
– De Golden Chocolate Surprise Cupcake,
– De Drizzly Lemon Cupcake.

DSC_0086
Dobby
DSC_0091
Mrs. Norris

 

 

 

 

 

 

Na een korte ontspanning in de Common Room was het tijd voor de volgende activiteit. Deze dag zou een memorabele dag worden, want eenmalig was er een professionele fotograaf aanwezig om leuke kiekjes vast te leggen. Samen met Alexander Atlesque hadden we een photobooth klaargezet om leuke poses vast te leggen. In het begin was het enthousiasme wat aan de lage kant door de zenuwen, maar eenmaal de mensen de smaak te pakken hadden, was het al snel aanschuiven voor de kiekjes. De resultaten zijn echt fantastisch. Hieronder een paar voorbeeldjes, maar voor het gehele album verwijs ik je graag door naar onze Facebookpagina.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nadat iedereen zich volledig in de fotoshoot had gesmeten, was het tijd voor een van mijn favoriete bezigheden: cosplay! Hoewel iedereen voldoende accessoires mee had, waren er maar liefst twee mensen die zich volledig in het thema hadden gesmeten. Ikzelf heb mij volledig omgetoverd tot mijn favoriete personage Luna Lovegood. Met lichtblonde pruik, spectrespecs (gekke roze bril), Quibbler en Pygmy Puff was ik volledig klaar om mij eenmalig voor te doen als Luna. Luna daarentegen had haar verkleed als niemand minder dan Nymphodora Tonks. Met roze pruik en een eendensnavel, was haar cosplay 100% geslaagd. Tijdens het avondeten (naar jaarlijkse traditie was het natuurlijk spaghetti), werd het verdict dan eindelijk uitgesproken. De winnaar werd op een originele manier bekendgemaakt. De boekenhandel aka de juryleden hadden een boek vast die de winnaar zou prijsgeven en deze was … Tumtumtum …  Nana van het roversbos.  Ik was echt ontroerd met de manier waarop de bekendmaking verliep en heb er ook geen moment over getwijfeld om een deel van mijn prijs af te staan aan Luna, zo was ze die dag eveneens een winnaar.

DSC01034 - web
Nana als Luna Lovegood

DSC01108 - web

DSC01068 - web
Luna als Nymphodora Tonks

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ons vol te proppen in de Great Hall trokken we ons langzaamaan terug naar de Common Room om in onze pyjama’s te duiken. Niemand had een signaal gegeven om van kleren te wisselen, het gebeurde gewoon spontaan. Iedereen wou na een warme lentemiddag een frisse pyjama aan. We namen afscheid van degene die zich enkel voor het dagprogramma hadden ingeschreven en verdeelden ons vervolgens in groepjes voor het Toverschool Toernooi. Zoeken onder een tijdsdruk is echt niets voor mij, dus de groep waarin ik zat, lag al snel achter op de rest tijdens de eerste ronde. Algemene boekenkennis was duidelijk niet voor ons weggelegd. Maar toen was het tijd voor de Harry Potter vragen. Al snel moesten we de meerkeuze antwoorden schrappen omdat iedereen telkens evenveel punten steeg. De moeilijkheidsfactor was verhoogd, en nu begon het pas spannend te worden. We haalden onze schade mooi in en een nek aan nek race tussen alle deelnemers was begonnen. Elise en co wonnen de cup en mochten een mooie buit aan boeken mee naar huis nemen. Het laatste boek: ‘The Exact Opposite of Okay‘ gesigneerd door queen Laura Steven herself gaven ze op een ludieke manier weg als ereprijs. Na een origineel raadspelletje was niemand minder dan Noa de nieuwe eigenaar van dit pareltje.

DSC_0095
Snapes voorraad
DSC_0078
Smekkies In Alle Smaken

 

 

 

 

 

 

Als laatste stond een Harry Potter film op het programma met niks minder dan popcorn. Waar een Harry Potter film kijken om 00h20 niet meteen een goed idee was, was de popcorn dat in ieder geval wel. Elise had 4 soorten popcorn gemaakt in de 4 huiskleuren, dit elk met een unieke smaak (gemaakt met thee en specerijen). Velen onder ons vielen al snel in slaap en anderen bleven die hard tot het einde de film uitkijken. Om 4u werden eindelijk de lichten beneden gedoofd, maar van slapen was er bij sommige niet veel sprake. Nagini was aanwezig deze avond, want iemand (onbekend) snurkte precies als een sissende slang. Al snel was het ochtend en zaten we vermoeid van de avond aan tafel te ontbijten wanneer de uilenpost arriveerde. Een laatste en mooie afsluiter van een magisch weekend.

DSC_0081

2 Replies to “5 mei 2018 | De derde sleepover in een magisch jasje

  1. Oo Nana! Ik had het verslagje niet beter kunnen schrijven! Ik word weer helemaal geteleporteerd naar die geweldige dag! Het was echt super! Nog eens bedankt dat je zo hard hebt meegeholpen! <3

    1. Geen dank Audrey! Ik heb het met plezier gedaan. En het was ontzettend leuk om via dit verslagje terug de dag te kunnen beleven. Ik heb nu ook weer ontzettend zin in Butterbeer gekregen. (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *