Just a little girl, living in a bookish world

SPULLETJES IN HET THEMA VAN BOEKEN? JE HEBT ER EEN ZWAK VOOR OF NIET. IK HEB ALVAST DE BOOKISH FEVER TE PAKKEN EN PRESENTEER MET PLEZIER ENKELE VAN MIJN GUILTY BOOKISH PLEASURES. IN WELKE KAN JIJ JE VINDEN?

📖 Bookmarks

IMG_20170629_130827_741
Foto door Nana V.

Op zich hecht ik niet veel waarde aan het algemeen doel van een bladwijzer, want elk stukje dat met gemak tussen mijn boek past (stukjes karton, kassabonnetje, snoeppapiertjes, …), kan als bladwijzer fungeren bij mij, maar stiekem heb ik toch een zwak voor boekleggers die bij het boek of de reeks passen. Zo brengt Best of YA vaak passende boekenleggers uit en dan start ik natuurlijk een grote zoektocht naar deze passende plaatjes omdat het gewoon zo leuk is om een matchende bladwijzer te hebben als je kiekjes maakt van je boeken.

📖 Bookish mugs

IMG_20171030_204522_656
Foto door Nana V.

Ik heb een verschrikkelijke zwakte voor leuke tassen. Hoewel ik soms eens een bord of een mes te kort heb thuis, heb ik theetassen op overschot. Ik ben een fanatieke thee- en chocolademelkdrinker (met slagroom en een toefje kaneel) en deze dranken vragen gewoon om uit een gezellige grote tas gedronken te worden. Een gewoon koffietasje is hier niet aan de orde. Blossom Book brengt regelmatig leuke bedrukte tassen uit en voor elke editie heb ik wel een excuus waarom de aankoop binnen mijn budget past. Als resultaat hiervan kan ik ondertussen mijn eigen theekransje al organiseren met bookish mugs.

📖 Tote bags

IMG_20180607_191441_047
Foto door Marcia vdZ (Boekvinder)

Wanneer je een tote bag hebt om al je tote bags in te steken, dan besef je dat je een fanatieke tote bag liefhebber bent. Het leuke aan tote bags zijn dat ze super handig zijn, ze zijn goed voor het milieu, want zo hoef je geen plastic zakje te vragen, en je kan er lekker mee showen. Zo heb ik eentje van de boekenclub en ik ben ontzettend blij dat ik met trots de club kan promoten. Wanneer er ook tote bags van je favoriete boeken uitkomen, kan het feest helemaal beginnen!

 

📖 Book sleeves

IMG_20180607_193846_742
Foto door Nana V.

Eerlijk gezegd zag ik vroeger niet echt het nut in van boek sleeves, maar sinds kort heb ik er enkele in mijn bezit en ik gebruik ze continu. Je boeken blijven mooi beschermd en kunnen eindelijk eens tegen een stootje. Het neemt wel wat volume in binnen je handtas, maar nu heb je eindelijk geen last meer van ezelsoren door sleutels of andere prul die tussen je boeken vallen.

 

📖 Pins

IMG_20180605_210718_310
Foto door Nana V.

Een paar jaar terug heb ik na lange tijd nog eens een jeans jasje gekocht. Het was een helse zoektocht, maar het is me uiteindelijk toch gelukt. Tegenwoordig vind je ze natuurlijk weer overal, bij voorkeur met allemaal frutseltjes aan die niemand wilt. Oké dit is geen modeblog, maar waar ik naartoe wil is dat sinds ik mijn jasje heb, ik hem volledig pimp met leuke gadgets. Zo heb ik een borduursel op de achterkant hangen van het album Last Young Renegades (grappige is dat mensen soms denken dat ik in een of andere bende zit als ik samen met mijn zus het jasje draag) en de voorkant pimp ik met pins. Mijn Ravenclaw pride kan je er op zien en enkele leuke pins van Moxie, ACOTAR en ander leuke geëmailleerde pins. Pins zijn leuke attributen voor weinig geld, waar je veel opties mee hebt, want je kan ze net zoals ik aan je jasje hangen, maar ook je tote bag, pennenzak, rugzak of ander stoffig materiaal kan hiermee gepimpt worden.

📖 Bookish candles

Inzending Nana Verschaeren
Foto door Nana V.

Geurkaarsen zijn een vreselijke zwakte bij mij, giet ze dan nog eens in een leuk thema en ik ben volledig verkocht. Ik vind het ontzettend leuk als mensen de moeite nemen om kaarsen te ontwerpen die ruiken naar bepaalde voorwerpen of personen uit een boek. Tijdens het lezen zit je volledig in de sfeer van het boek en ze staan ook superleuk op je boekenkast als decoratie. Ik ben fan grote!

 

📖 Subscription boxes

IMG_20171204_120221_025
Foto door Nana V.

Alsof alles van hierboven nog niet leuk genoeg is, kan je jezelf ook nog eens volledig plezieren met subscription boxes. Het leuke aan een subscription box is dat het een cadeautje aan jezelf is, en iedereen krijgt nu eenmaal graag cadeautjes. Het is een echte verrassing vol met boeken en vaak met een of meerdere van bovenstaande items. Dankzij subscription boxes leer ik regelmatig nieuwe, leuke boeken kennen waar ik anders nooit mee in aanraking zou komen. Vaak zitten er ook ARC’s in de boxen dus zo heb je vaak eens een sneak peak op een geweldig boeken voor ze voor het grote publiek verschijnen. En als laatste is je boekenkast ook weer leuk gevuld met nieuwe decorstukken en boeken.

 

Welke bookish item vind jij het leukst? Laat het ons op een creatieve manier weten en maak kans op een Harry Potter gethematiseerde geurkaars van BookAndGlow (bij winnen gratis af te halen in de Brugse Boekhandel). Laat je inzending achter in de comments of gebruik de hashtag #dearbooknerdbookclubgiveaway op instagram of facebook (zorg dat je inzending openbaar staat). Veel succes!

Wedstrijd loopt tot 30/06/2018.

IMG_20180228_202357_762
Foto door Nana V.

2 Replies to “Just a little girl, living in a bookish world

  1. Ik ben een grote fan van pins omdat ik ze dan ook op mijn motorbende-jasje kan hangen. Dat en tassen natuurlijk. Daar heb ik al een uitzet van ondanks dat ik nog thuis woon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *