5 summer reads

Jaaaah, het is zomervakantie! Niets heerlijker dan lekker buiten een cocktailtje drinken met een boek in de hand. Ik heb alvast een aantal summer reads die ik zeker wil afvinken van mijn TBR. Nog geen idee wat jij wil lezen deze zomer? Hieronder vind je vijf geweldige summer reads waar ik erg van genoten heb!

The Fill-In Boyfriend van Kasie West

the fill in boyfriendThe Fill-In Boyfriend gaat over een meisje, Gia, dat gedumpt wordt door haar vriend net voor prom.  Gia wil niet onderdoen voor haar vrienden en overtuigt een jongen om voor een avond te doen alsof hij haar vriend is. Na die avond merkt Gia dat ze veel meer aan de fill-in jongen denkt dan aan haar ex …

Dit is tot nu toe mijn favoriete boek van Kasie West. Haar vlotte schrijfstijl en unieke en grappige personages maken dit boek zo goed. Wests boeken zijn erg luchtig en niet te dik, een ideale summer read dus. Lees je liever in het Nederlands? Goed nieuws, By Your Side van Kasie West is onlangs vertaald als Library Kiss.

Burn for Burn van Jenny Han en Siobhan Vivian

burn for burnDit boek is geschreven in drie verschillende vertelperspectieven. We volgen drie meisjes: Lillia, Kat en Mary. Met z’n drieën hebben ze één iets gemeen: wraak nemen op degenen die hun schoolleven zo zuur gemaakt hebben. Door een onverwacht toeval besluiten de drie tieners samen te werken om hun wraak net dat tikkeltje extra te geven …

Met weinig verwachtingen was ik aan dit boek begonnen, maar wauw! Eens ik begon te lezen, kon ik niet meer stoppen. Burn for Burn is erg vlot geschreven en de spanning zit er mooi in verwerkt. Ideaal voor wie een beetje mysterie zoekt in een contemporary met een vleugje romantiek.

Duizend stukjes van jou van Claudia Gray

Duizend stukjes van jouWil je toch voor een serie gaan deze zomer, dan kan ik je van harte de Firebird trilogie aanbevelen. Een sterk hoofdpersonage, spanning en romantiek … meer heeft deze serie niet nodig om je volledig in zijn greep te krijgen.

Marguerites ouders zijn beroemde wetenschappers. Hun laatste uitvinding is de Vuurvogel, een apparaat waarmee je naar andere dimensies kunt reizen en het lichaam van je andere ik kunt overnemen. Marguerites vader wordt onverwacht vermoord en ze beslist om de vermoedelijke moordenaar, de onderzoeksassistent Paul, achterna te gaan met de Vuurvogel. In de verschillende dimensies krijgt Marguerite verschillende versies van Paul te zien en begint ze te twijfelen aan zijn schuld …

Siren van Kiera Cass

Cass - Siren.inddEen onderdeel in het fantasy-genre waar ik een enorme zwak voor heb, zijn verhalen over sirenen en zeemeerminnen. Ideaal om te lezen op het strand of aan het zwembad! Siren had me vanaf de eerste pagina in zijn greep doordat het idee rond de sirenen zo origineel aangepakt is. Het is haast onmogelijk om dit boek neer te leggen en iets anders te gaan doen.

Zoveel jaar geleden redde de Oceaan Kahlen van de verdrinkingsdood. In ruil daarvoor moet Kahlen haar stem gebruiken om vreemdelingen de diepte in te lokken. Kahlen weet dat ze de Oceaan moet dienen, maar toch spendeert ze graag tijd door op het land. Op een dag ontmoet ze Akinli en voelt ze zich al snel aangetrokken tot hem. Kan ze toegeven aan deze liefde? En zo ja, wat zal de Oceaan daarvan denken?

Moxie van Jennifer Mathieu

moxieVivian Carter heeft het helemaal gehad met de manier waarop meisjes behandeld worden in haar school. Volgens haar is het hoog tijd dat er een einde komt aan seksistische uitspraken en gedragingen. Om haar stem te laten horen, besluit Viv om een magazine, genaamd Moxie, te publiceren om stoom af te blazen. Al snel merkt ze dat veel meisjes haar mening volgen en beseft ze dat Moxie niet zomaar een magazine is voor velen. Voor ze het weet, is er een meidenrevolutie op gang …

Een heerlijk verhaal voor de feministen onder ons. Dit is een feel-good boek waarin een wondermooie boodschap zit verwerkt. Erg vlot geschreven met veel humor, maar af en toe toch met een serieuze en rake ondertoon. Een aanrader voor alle dames onder ons!

Wat ben jij van plan om te lezen in de vakantie? Laat gerust in de comments achter welk boek wij absoluut moeten lezen deze zomer.

One Reply to “5 summer reads”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *